Vraťte se k tapetám

Kde jsou ty doby, kdy tapety byly považovány za přežitek komunismu, nebo našich babiček.  V dnešní době slaví tapety velký návrat. Ať si kdo chce, co chce, povídá, vnáší nám do domova teplo, originalitu a tvoří samostatný výtvarný prvek. Nebojte se experimentovat s barvami a vzorem, stačí si vytapetovat pár stěn a byt si proměníte v kouzelné originální a útulné místo k žití.

Tapety s výraznými barvami a vzory se hodí do všech místností. Stačí si vytapetovat třeba jen jednu stěnu, nebo dokonce část stěny, výklenek, či dát tapetu do rámu jako obraz. K tapetám dobře vybírejte i malbu stěn, barvy a styl nábytku a v neposlední řadě i veškeré bytové doplňky.
Myslete na to, že čím má tapeta větší gramáž, tím lépe překryje nerovnosti stěn a bude se i lépe pokládat a lepit. Není ale i tak dobré, dávat tapetu na starou malbu, vždy je dobré stěny oškrábat.

Dejte se do toho, zajděte do obchodů a studií a vybírejte z nepřeberného množství vzorů. Poraďte se třeba i s designéry a vytapetujte si své obydlí nádhernými a moderními tapetami dnešní doby.