Zvuková a tepelná izolace podlahy

Při plánování rekonstrukce koupelny nebo bytu je důležité zaměřit se nejen na design, ale také na správný výběr funkčních prvků, které sice nejsou vidět, ale jejichž použití zvyšuje komfort a dotváří vlastnosti námi zvolené podlahové krytiny. Typickým příkladem je výběr izolace podlahy.

Zvolením správné podlahové izolace určujeme míru vzduchové a kročejové neprostupnosti, tedy míru zateplení a odhlučnění. Její správný výběr a instalace tak zlepšují vlastnosti vybrané podlahové krytiny.

Inovativní řešení v oblasti podlahových izolací nabízí technologie dělicích desek na utlumení kročejového hluku Botact společnosti Botament, která se zaměřuje na vývoj stavebních technologií. Jednou z nesporných výhod zvukové a tepelné izolace podlah Botact je malá výška samotných dělicích desek, díky které není odizolovaná podlaha příliš zvednutá nad úroveň stávajících podlahových krytin a nevzniká problém s přechody mezi nimi. I přes svou malou výšku pouhých 6mm podlahová izolace Botact dokonale tepelně izoluje a umí utlumit hluk pod keramickou dlažbou až o 14dB.

Zvuková a tepelná izolace Botact je vhodná nejen pod keramickou dlažbu, ale doporučuje se také pro použití pod laminátové, dřevěné a parketové krytiny. Dělicí desky na utlumení kročejového hluku tak nenápadným ale zásadním způsobem dotvářejí požitek z nově zrekonstruovaného bytu či koupelny.